Hoppa till innehåll

Olika åsikter om maktfullkommlighet

2010/04/11

Min åsikt angående maktfullkomlighet och demokrati är ganska glasklar. Om vi har representativ demokrati så har vi representativ demokrati. Vi kan inte bara välja en fördel av ett styrelseskick utan att tro att det finns nackdelar. Skall vi ha demokrati så måste vi tåla att folk inte håller med oss.

Nu finns det en brytpunkt anser jag, om vi inte har möjlighet för våra riksdagsledamöter att fatta egna beslut i så fall har vi inte längre representativ demokrati. Om partiledare inte längre vill eller klarar av att förankra sina ideer och lagar bland sina egna representanter varför skulle man tro att att man kan förankra sina ideer bland det Svenska folket ?

Om någon inte vill har representativ demokrati utan istället vill ha enväldsstyre av en enda stor _ledare_ då är det i så fall en förändring av vårat styrelseskick man försöker åstadkomma. Detta verkar för mig lite verklighetsfrämmande. Se tex svd artikel om frifräsare.

Men man kan också se något mera sansade artiklar från dagsmedia vilket glädjer mig stort. Se artikel om maktfullkomlighet och tappa fotfastet

Annonser

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: