Hoppa till innehåll

Pålen i mitt öga

2010/07/22

Erik Laaksos inlägg i den Socialdemokratiska debatten om att stödrösta på Piratpartiet har givetvis väckt en hel del debatt och han har givetvis fått en del skit och en del beröm för detta.

Tänk efter nu, vad har Laaksos igentligen sagt?

Frågorna är större än partiet.

Detta gäller inte bara Sossarn, utan det är ett generellt problem. Partistrukturer fylls snabbt av folk som ser partiet som viktigare en frågorna. Tro nu inte att detta bara är applicerbart på traditionella partiet men att tex pp står utanför denna bilden. Det gör vi inte, vi har precis samma problem inom pp, om än möjligt i mycket mindre omfatttning då vi är ett yngre parti som inte hunnit med riktigt ännu.

Granska nu inte bara pp, försök att peka ut dina egna brister också, vi har alla våra brister. Ingen är så blind som han som vägrar att se sina egna brister. Se dina egna brister, försök att jobba med dem. Det är aldrig kul att se sina egna brister i vitögat, men ingen av oss blir en riktig människa om man åtminstone inte kan titta sig själv i spegeln. (Därmed inte sagt att du behöver nämna dina svagheter för andra, även om det förmodligen är nyttigt och jobbigt att göra det)

Exempel på brister inom pp.

Att inte beakta sina egna fel är det stora brottet, dvs som tur är finns viss självransakan hos folk inom pp, vilket jag är tacksam för (även om det kunde vara bättre). Ta helst inte upp små fel så som att du kanske tycker att våran hemsida kan bli lite mindre plottrig och enklare för icke datorvana att hitta vårat partiprogram tex, vilket iofs är något som borde förbättras (om man bara hade tid).

Titta tex på våran vilja att föra fram frågorna där vi kanske som parti missgynnas. Om tex någon väljare insisterar på vänster eller högerblocket. Då kan vi supporta med info om lämplig kandidater ur respektive läger.

På sin spets igen, jag tycker fortfarande att frågorna är viktigare än partiet, vad tycker du?

[Mina egna brister: lathet + resten av mina brister orkar jag inte lista]

Annonser

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: