Hoppa till innehåll

Valet närmar sig

2010/08/14

Den stora frågan vi inom Piratpartiet brukar få är, men kommer ni komma in?

Personligen så tror jag det iofs har stor betydelse om vi kommer in eller inte, men att det ändå är av sekundär betydelse. Det är långt viktigare att våra valda politiker inser att det finns stora frågor gällande internet som folk bryr sig om. Det viktiga är att våra folkvalda skall känna en viss rädsla, att om de inte sköter sig så kommer de bli utbytta mot folk som bryr sig om intenet.

Mycket har hänt den senast tiden och jag kan bara ta upp några viktiga punkter.

Wikileaks – Om det är någon fråga som exemplifierar pp politik så är det denna fråga (fråga dig själv om du verkligen tror att något annat parti kommer stödja wikileaks?). Personligen så är detta frågan som är störst idag, det räcker inte med att ha demokrati om vi inte får tillgång till information om vad som sker. Denna informationen som idag kommer via wikileaks.

Oracle har stämt Google, – inte många tidningsartiklar om detta, men dessa saker har _enorm_ betydelse för hur nätet kan komma att utvecklas (även om de själva konflikterna mest är under ytan, så är resultaten mycket stora). Vapnet som används i stämmningen är mjukvarupatent*, där patent gällande java riktas mot android operativsystemet.
*[Mjukvarupatent är patent på metoder som tex ”on click shopping”, ”progressbar” eller ”multitouch” och andra absurda saker]

Barnporr och PPs uttalande kring detta.
Nämner man ordet barnporr så har man default förlorat diskusionen (om man inte rabiat begär ökade straffskalor // kastrering eller dylikt).
[Tex diskusion om att teknade serier inte är samma sak om övergrepp mot barn, men tyvär vägrar en del kategoriskt att ens diskutera frågorna]

Sedan har diverse mindre saker givetvis,
Tex artikel om stora framsteg som ägde rum inom medicforskning när man temporärt struntande i medicpatent

Annonser

From → pirat

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: